Branche

Woningcorporaties

Document- en informatieoplossingen voor woningcorporaties

Corporaties hebben van oudsher veel documenten te verwerken. Deze documenten dienen veilig en volgens de geldende wet- en regelgeving worden opgeslagen, maar ook overzichtelijk te worden opgeslagen om makkelijk teruggevonden te worden wanneer nodig. Het is dan ook niet gek dat deze branche al vroeg heeft geïnvesteerd in verscheidende oplossingen. De snel veranderende markt heeft er echter voor gezorgd dat deze oplossingen inmiddels achterhaald zijn. Door de verveelvuldiging van documenten gaat de performance achteruit, zijn documenten onvoldoende toegankelijk en lastig te beheren.

Document management in de cloud

Met onze Enterprise Information Management software beschikken corporaties over premium document management. Een moderne oplossing in de cloud, waarmee het beheren van grote aantallen documenten een fluitje van een cent wordt!   

De software verzorgt een structuur die niet alleen overzichtelijk is, maar ook toegespitst op specifieke gebruikers. Zo waarborgen we dat enkel geautoriseerde medewerkers toegang hebben tot de documenten en dossiers. Voor specifieke periode’s of voor de volledige bewaartermijn. Om te (blijven) voldoen aan de AVG regelen wij slimme schoningsprocessen in zodat dossiers niet langer blijven behouden dan gewenst. 

De structuur van het systeem wordt geheel aangepast aan de omgeving van een woningcorporatie, zo worden er verschillende contexten aangeroepen: Huishouden, Project, Cluster, Verhuurbare eenheid enzovoorts. 

Ervaring met migraties

We hebben veel ervaring met het migreren van oude document management oplossingen binnen corporaties. Alle content en data blijft beschikbaar en wordt indien verrijkt met nieuwe data. Zo gaan er geen belangrijke bestanden verloren en is het nieuwe systeem direct gevuld en bruikbaar.

Geavanceerde integraties en koppelingen

We passen de software graag geheel aan op jouw huidige omgeving. Zo hebben we al integraties met veel verschillende (vastgoed)systemen waar corporaties mee werken. Je kunt hierdoor vanuit deze systemen relevante documenten en dossiers inzien. Omgekeerd gebruikt het EIM-platform de data uit die systemen om documenten en dossiers geautomatiseerd van zoeksleutels te voorzien. Koppelingen kunnen worden gemaakt via onze REST API maar we hebben ook al via de Datarotonde corporaties gekoppeld.

Samenwerking SWEMP

SWEMP heeft na een strenge selectie gekozen voor onze EIM-oplossing. Bij een aantal corporaties was het bestaande DMS aan vervanging toe. SWEMP heeft daarmee gekozen voor een SAAS oplossing van een volledig Nederlands bedrijf dat voldoet aan alle nodige certificeringen. 

Meer weten over deze samenwerking? We vertellen je er graag over!

Klantcommunicatie

Met de digitale transformatie is het belangrijk dat je via meerdere kanalen kan communiceren met de klant. Hierin is documentcreatie belangrijk voor de opmaak van documenten die in de meeste gevallen gevoed worden uit de CRM oplossingen. Wij bieden oplossingen om op meerdere manieren content te delen met de klant of dit nu is via een portal of via een notificatie. Ook als documenten nog op papier verzonden moet worden kunnen wij de volledige verzorging daarvan invullen.

Lees meer over hoe woningcorporaties eenvoudig informatie kunnen beheersen

Je bent in goed gezelschap

Marco van Drogenbroek

Business Consultant

Verder lezen?

Meer weten over Enterprise Information Management? Klik op de button hieronder om hier meer over te ontdekken.

Of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!