Branche
Financiële dienstverlening

Met een goed georganiseerd databeheer, Enterprise Information Management, werk je effectiever, sneller en veiliger! Bovendien kan data je helpen om betere beslissingen te nemen voor de toekomst.

eim financiele dienstverlening

Informatie uitdagingen binnen de financiële sector

Regelmatig komen informatiemanagers en procesbeheerders naar OneXillium toe, omdat ze voor een uitdaging staan. Of ze nu werken voor een pensioenfonds, verzekeraar, bank, vermogensbeheerder of hypotheekverstrekker; ‘betrouwbaarheid’ en ‘veiligheid’ zijn termen die bij hen spelen. Het organiseren en beveiligen van de workflows blijkt nog niet altijd vanzelfsprekend te gaan, of de systemen blijken verouderd en het bedrijf wil vernieuwen. Vaak hebben ze te kampen met een diversiteit aan (legacy) systemen als erfenis uit voorgaande overnames. Ze vragen OneXillium te hulp.

“Een document kan in principe nooit meer kwijt zijn en met één druk de knop ontstaat een volledig overzicht van het klantdossier”

Voldoen aan wet- en regelgeving

De uitdaging voor vele bedrijven binnen de branche financiële dienstverlening is het naleven van alle wetten en regelgeving. Gegevensbescherming en privacy gaan gepaard met een hoop regels, maar hoe organiseer je dat allemaal in het systeem? Zo wil je bijvoorbeeld voorkomen dat eindgebruikers en medewerkers allemaal dezelfde persoons- of klantinformatie kunnen inzien.

Samenwerken in systemen​

Jij en je collega zijn beiden aan het werk in hetzelfde klantdossier. Dat betekent opnieuw beginnen. Samenwerken in verschillende systemen betekent een groter risico dat je niet in de laatste versie aan het werk bent. Dat kan vervelende situaties veroorzaken. Bijvoorbeeld, dat de klant niet de laatste versie, maar halve informatie, ontvangt. Hoe zorg je ervoor dat samenwerken wel mogelijk blijft en dat de dossiers continu up-to-date zijn?

Hoog technologisch niveau

In het digitale landschap is het altijd druk. Nieuwe mogelijkheden volgen elkaar in rap tempo op. FinTech en BigTech bedrijven laten er geen gras over groeien en hebben een flink voordeel op het gebied van technologie. Dan kan het lastig zijn om daar tegenop te boksen. Maar, het is niet onmogelijk om daarin mee te gaan. Het kan zijn dat je nu nog met verschillende systemen werkt, of dat het systeem in jouw organisatie verouderd is.

Eén systeem met 360˚ inzicht voor de juiste personen

OneXillium’s Enterprise Information Management is een systeem om ongestructureerde informatie binnen bedrijven te structureren. Daarbij automatiseren we de controles en checks, bewaken we de juiste afscherming en toegang tot gegevens voor de juiste mensen, en vervangen we verschillende of verouderde systemen met één 360˚ Informatiesysteem. Hierdoor ontstaat een volledig klantbeeld.

Dit is een soort digitale kluis met daarin alle documenten en gegevens die je nodig hebt om het werk goed uit te kunnen voeren. Dat betekent dat de klant bij zijn persoonlijke informatie kan op bijvoorbeeld een klantportaal, net als de klantenservicemedewerker die zijn vragen moet beantwoorden. Daarbij blijven documenten die niet voor hen bestemd zijn afgeschermd.

Slimme oplossing met 360˚ view op gegevens en documenten vanuit een centrale plek

Compliance: up-to-date wat betreft de relevante wet- en regelgeving

Geautomatiseerde controles en checks, die seinen als er een mismatch optreedt

27001 gecertificeerd en ISAE 3402 type 2 gecertificeerd

Groot gebruikersgemak voor de eindgebruiker

Een compleet systeem dat jouw medewerkers zorgen ontneemt, zodat zij zich weer kunnen focussen op hun eigen werkzaamheden

Geavanceerde integraties en koppelingen

We passen de software graag geheel aan op jouw huidige omgeving. Zo hebben we al integraties met veel verschillende systemen waar financiële dienstverleners mee werken. Je kunt hierdoor vanuit deze systemen relevante documenten en dossiers inzien. Omgekeerd gebruikt het EIM-platform de data uit die systemen om documenten en dossiers geautomatiseerd van zoeksleutels te voorzien. Koppelingen kunnen worden gemaakt via onze REST API maar we hebben voor specifieke software al koppelingen klaarliggen.

Werken met OneXillium

We denken graag met je mee over een passende oplossing voor jouw digitale kluis. Met ons Enterprise Information Management systeem bouwen we aan een veilige, maar toegankelijke centrale plek voor jouw medewerkers en eindgebruikers.

Voordelen van Enterprise Information Management

Met een Enterprise Information Platform (EIM) zorgen we ervoor dat gegevens op een centrale plek worden beheerd gedurende de levenscyclus. Allemaal geleverd in een cloudoplossing op Nederlandse bodem. Door gebruik te maken van integratiekoppelingen met bestaande systemen kunnen klantdocumenten snel aan klanten gepresenteerd worden. Een Enterprise Information Platform is de dirigent om de groeiende hoeveelheid klantdata in de financiële sector op een veilige manier in goede banen te leiden.

Veilig omgaan met verkoop- en inkoopdossiers & certificaten

Het is eind 2019, begin 2020. Vanwege een wereldwijde pandemie moesten veel werknemers verplicht gaan thuiswerken. Dossiers die voorheen veilig op kantoor werden opgeslagen en beheerd gingen noodgedwongen plotseling vaker mee naar huis. Met als gevolg dat belangrijke klant- en bedrijfsinformatie op verkeerde plekken zou kunnen belanden. Die angst bestond ook bij Klinger Nederland B.V. een technische groothandel en familiebedrijf met haar oorsprong in Oostenrijk. We gingen erover in gesprek met Hans Schilleman, Financieel Directeur en tevens eindverantwoordelijk voor de ICT.

roberto_van_den_heuvel_onexillium
Roberto van den Heuvel

Business Consultant

Alles op één plek, toegankelijk en beveiligd

Ontdek de kracht van enterprise information management! Klik op de button hieronder om hier meer over te ontdekken.

We zien dat je gebruik maakt van Internet Explorer

Deze browser is verouderd en wordt daarom niet meer ondersteund door de OneXillium website.

Voor de beste ervaring en veiligheid raden we aan gebruik te maken van een moderne browser, zoals: Safari, Mozilla Firefox of Google Chrome