Informatie-uitdagingen op diverse afdelingen
Supply chain & logistiek: Uitdagingen op het gebied van traceren en documenteren
De supply chain-afdeling beheert grote hoeveelheden informatie over leveranciers, voorraden en logistieke processen. Wanneer documenten zoals leveringsbonnen, inkooporders en certificaten op verschillende plekken worden opgeslagen, ontstaat er een risico op fouten, vertragingen en zelfs het kwijtraken van documenten. In de casestudy van Klinger is bijvoorbeeld terug te lezen dat het thuiswerken (destijds i.v.m. corona) de aanleiding was om beter over centralisatie van alle documenten na te gaan denken.
Kwaliteit & compliance: steeds meer regelgeving en aangescherpte veiligheidseisen
In de productie-industrie zijn kwaliteits- en compliance-eisen steeds strenger. Certificaten, testrapporten en nalevingsdocumenten moeten niet alleen correct worden opgeslagen, maar ook eenvoudig te vinden en op te vragen zijn. Fragmentatie van deze documenten leidt tot vertragingen in audits en verhoogt de kans op boetes of kwaliteitsproblemen. Maar er is nog iets. Als er niet goed nagedacht wordt over de wijze waarop informatie wordt opgeslagen, er allerlei verschillende benamingen en sub- mappen bestaan, dan wordt het kunnen terugvinden steeds complexer. Dat is onder andere terug te horen in de casestudy van Carbogen Amcis.
Sales & customer support: onvoldoende snelle toegang tot klantgegevens
Klanten zijn steeds veeleisender. Daarom zijn verkoop- en klantenserviceafdelingen afhankelijk van een snelle en accurate informatievoorziening. Wanneer contracten, prijsafspraken en klantgegevens verspreid zijn over meerdere systemen, duurt het langer om vragen te beantwoorden. Dit kan de klanttevredenheid en het vertrouwen in de organisatie negatief beïnvloeden. Hoe belangrijk het is om alle salesinformatie op basis van purchase-order te centraliseren wordt verteld in de casestudy van Barentz. Zij zijn nu in staat om klanten nog sneller de juiste antwoorden te geven.
Finance & administratie: uitdagingen op het gebied van betrouwbare facturatie en contractbeheer
De gevolgen van inefficiënt informatiebeheer samengevat
Onze hulp bij grip op informatie
Grip op informatie bereiken we met een cloudgebaseerd Enterprise Information Management (EIM)-systeem. Dat biedt één centrale en veilige oplossing voor alle documenten (en andere vormen van content, zoals beeld, geluid en video in diverse bestandsformaten). We laten u zien hoe datakwalificatie, cyberveiligheid en AI ingezet wordt, waarbij de juistheid van data en AI onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en geven betekenis aan uw informatie.
Werknemers, klanten maar ook auditors worden er blij van.

Roberto van den Heuvel
Business Consultant
+31 (0)6 4336 2248
roberto.van.den.heuvel@onexillium.nl