Branche

Financiële dienstverlening

Informatie uitdagingen binnen de financiële sector

Regelmatig komen informatiemanagers en procesbeheerders naar OneXillium toe, omdat ze voor een uitdaging staan. Of ze nu werken voor een pensioenfonds, verzekeraar, bank, vermogensbeheerder of hypotheekverstrekker; ‘betrouwbaarheid’ en ‘veiligheid’ zijn termen die bij hen spelen. Het organiseren en beveiligen van de workflows blijkt nog niet altijd vanzelfsprekend te gaan, of de systemen blijken verouderd en het bedrijf wil vernieuwen. Vaak hebben ze te kampen met een diversiteit aan (legacy) systemen als erfenis uit voorgaande overnames. Ze vragen OneXillium te hulp.

Voldoen aan wet- en regelgeving

De uitdaging voor vele bedrijven binnen de branche financiële dienstverlening is het naleven van alle wetten en regelgeving. Gegevensbescherming en privacy gaan gepaard met een hoop regels, maar hoe organiseer je dat allemaal in het systeem? Zo wil je bijvoorbeeld voorkomen dat eindgebruikers en medewerkers allemaal dezelfde persoons- of klantinformatie kunnen inzien.

Samenwerken in systemen

Jij en je collega zijn beiden aan het werk in hetzelfde klantdossier. Dat betekent opnieuw beginnen. Samenwerken in verschillende systemen betekent een groter risico dat je niet in de laatste versie aan het werk bent. Dat kan vervelende situaties veroorzaken. Bijvoorbeeld, dat de klant niet de laatste versie, maar halve informatie, ontvangt. Hoe zorg je ervoor dat samenwerken wel mogelijk blijft en dat de dossiers continu up-to-date zijn?

Hoog technologisch niveau

In het digitale landschap is het altijd druk. Nieuwe mogelijkheden volgen elkaar in rap tempo op. FinTech en BigTech bedrijven laten er geen gras over groeien en hebben een flink voordeel op het gebied van technologie. Dan kan het lastig zijn om daar tegenop te boksen. Maar, het is niet onmogelijk om daarin mee te gaan. Het kan zijn dat je nu nog met verschillende systemen werkt, of dat het systeem in jouw organisatie verouderd is.

Eén systeem met 360 graden inzicht voor de juiste personen

OneXillium’s Enterprise Information Management is een systeem om ongestructureerde informatie binnen bedrijven te structureren. Daarbij automatiseren we de controles en checks, bewaken we de juiste afscherming en toegang tot gegevens voor de juiste mensen, en vervangen we verschillende of verouderde systemen met één 360˚ Informatiesysteem. Hierdoor ontstaat een volledig klantbeeld.

Dit is een soort digitale kluis met daarin alle documenten en gegevens die je nodig hebt om het werk goed uit te kunnen voeren. Dat betekent dat de klant bij zijn persoonlijke informatie kan op bijvoorbeeld een klantportaal, net als de klantenservicemedewerker die zijn vragen moet beantwoorden. Daarbij blijven documenten die niet voor hen bestemd zijn afgeschermd.

Zij gingen je voor...

De 1400 medewerkers van BNP Paribas S.A. werken nu digitaal vanuit één centrale plek aan al hun dossiers en documenten, en dat verspreid over 14 verschillende landen. OneXillium heeft hen geholpen al hun informatie te structureren door middel van het 360˚ EIM-systeem. Waar voorheen documenten niet altijd goed toegankelijk waren, hebben alle medewerkers nu, ongeacht plaats en tijd, op een veilige manier direct de gewenste documenten ter beschikking. 

Ook OOM Verzekeringen is overgestapt naar ons 360˚ EIM-systeem om hun archieven te structureren. Voor hen was het altijd zoeken naar het juiste document, waar vaak meerdere versies van waren opgeslagen. Met behulp van OneXillium hebben zij nu altijd één up-to-date versie van de klantdossiers in het systeem staan, die door middel van tags direct en gemakkelijk vindbaar zijn voor geautoriseerde medewerkers. De ingebouwde workflows zorgen dat het zoeken en organiseren van deze documenten nu een hoop tijd en werk scheelt.  

“Een document kan in principe nooit meer kwijt zijn en met één druk de knop ontstaat een volledig overzicht van het klantdossier”

Wil Lauwen | Business Consultant bij Van Lanschot Bankiers

Geavanceerde integraties en koppelingen

We passen de software graag geheel aan op jouw huidige omgeving. Zo hebben we al integraties met veel verschillende systemen waar financiële dienstverleners mee werken. Je kunt hierdoor vanuit deze systemen relevante documenten en dossiers inzien. Omgekeerd gebruikt het EIM-platform de data uit die systemen om documenten en dossiers geautomatiseerd van zoeksleutels te voorzien. Koppelingen kunnen worden gemaakt via onze REST API maar we hebben voor specifieke software al koppelingen klaarliggen.

Werken met OneXillium

We denken graag met je mee over een passende oplossing voor jouw digitale kluis. Met ons Enterprise Information Management systeem bouwen we aan een veilige, maar toegankelijke centrale plek voor jouw medewerkers en eindgebruikers.

Voordelen van Enterprise Information Management

Met een Enterprise Information Platform (EIM) zorgen we ervoor dat gegevens op een centrale plek worden beheerd gedurende de levenscyclus. Allemaal geleverd in een cloudoplossing op Nederlandse bodem. Door gebruik te maken van integratiekoppelingen met bestaande systemen kunnen klantdocumenten snel aan klanten gepresenteerd worden. Een Enterprise Information Platform is de dirigent om de groeiende hoeveelheid klantdata in de financiële sector op een veilige manier in goede banen te leiden.

roberto_van_den_heuvel_onexillium
Roberto van den Heuvel

Business Consultant

Alles op één plek, toegankelijk en beveiligd

Ontdek de kracht van enterprise information management! Klik op de button hieronder om hier meer over te ontdekken.