Geen zorgen, je bent op de juiste plaats! Wij hebben onze nieuwe website en merknaam gelanceerd: Meer Informatie

Wat is Managed Print Service?

Het begrip zoemt al sinds 2009 rond in de wereld van documenten en printen:  Managed Print Services. Deze buzz is er niet voor niets gekomen. Ik ga u de komende weken meer vertellen over Managed Print Services en u 10 redenen geven waarom deze dienst ook voor uw organisatie interessant is. Maar eerst wil ik helder uitleggen wat nu eigenlijk Managed Print Services zijn.

Onder Managed Print Services verstaan we het op uniforme wijze beheren van print- en multifunctionele kopieerapparatuur. Deze worden kortweg multifunctionals genoemd, ze kunnen printen, kopiëren, scannen en faxen.
Managed Print Services zijn een vorm van Managed Services . Met dit laatste doel ik op het outsourcen van bedrijfsprocessen naar een externe partij, met als doel een hogere efficiency en/of lagere kosten te realiseren. Met Managed Print Services heb ik het dus over het uitbesteden van het beheer van een printerpark aan een externe leverancier.

Managed Services rondom de documentprocessen gaat echter breder. Managed Document Services  vallen er ook onder en staan in nauwe relatie met Managed Print Services . Maakt u gebruik van Managed Document Services dan worden de documentstromen binnen de organisatie geanalyseerd en ge(her)structureerd in samenhang met de aanwezige printercapaciteit en/of uw bedrijfsprocessen. Hoewel uniform van opzet, bieden Managed Print Services en Managed Document Services ruimte voor unieke toepassingen voor de documentprocessen binnen een organisatie.

Snel delen

Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp