Barentz heeft de wirwar aan orders gecentraliseerd in digitale dossiers
Bij veel organisaties is een digitaal dossier vaak een puinhoop, terwijl de digitale wereld ons juist overzicht en structuur zou moeten bieden. Dit komt omdat documenten op diverse manieren en locaties worden opgeslagen. Zoeken naar een laatste versie van een document is daarmee vaker regel dan uitzondering. Om toch het overzicht te bewaren, print je het dossier dan maar uit. Ook Barentz ervaarde dit.
Barentz is een toonaangevende leverancier van ingrediënten voor de biowetenschappen. Unieke synergiën ontstaan door hun specialismen in menselijke voeding, farmaceutische producten, persoonlijke verzorging en diervoeding. Actief in maar liefst 60 landen is een uniforme, digitale infrastructuur een absolute must. Een persoonlijke werkstructuur sluipt er ondanks alle vaste kaders toch langzaam in. Hoe behoud je dan het overzicht voor al die 1.100 medewerkers? In deze zoektocht kwam het Enterprise Information Management (EIM) platform als geschikte oplossing naar voren. Met dit Enterprise Information Management platform worden applicaties aan elkaar geknoopt. Wereldwijd kan elke medewerker elke verkooporder vanuit elk dossier naar boven halen, zonder te hoeven weten waar het document is opgeslagen.
Hoe ziet de business infrastructuur er in de toekomst uit?
Waar digitalisatie groeit, groeit data. Een georganiseerde structuur is de basis om informatie op te halen. Enterprise Information Managent (EIM) draait om het structureren, beschrijven en besturen van informatie-assets, los van de gebruikte applicaties. Zakelijk inzicht wordt zo bevorderd, transparantie wordt verhoogd en er kunnen efficiëntieslagen worden gemaakt.