Xtendis: het alternatief voor Google Drive

Cloud

Jij bent IT Manager bij een zorginstelling. Of je werkt als HR Manager binnen het MKB. Je bent altijd in de weer en hebt afspraken aan de lopende band. Daarnaast moet je ook nog al je bestanden veilig bewaren. En wil je ze makkelijk kunnen delen met je collega’s. Daarom werk jij in de cloud. Google Drive is een van de meest gebruikte. Maar hoe goed beschermd zijn je bestanden daar eigenlijk. Het betere alternatief voor Google Drive is Xtendis.

Wolken vergelijken

Belangrijke documenten opslaan in de cloud is niks nieuws. Voor een MKB’er als jij is het ideaal. Waar je ook bent, je kan overal werken. Dat geldt voor heel je team. Maar de ene cloud is de andere niet.

Zet de automatische synchronisatie van je Google Drive beter uit. Het kan zomaar gebeuren dat alles ook opgeslagen wordt in een map op de computer. Zo heb je nog al je informatie in mappen staan. Die zijn een stuk makkelijker te hacken. En ook niet altijd AVG-proof.

Grote internationale cloudopslag zoals Google Drive staan ver buiten onze landsgrens. Daar gelden onze Nederlandse regels en wetten niet meer. Jij hebt totaal geen zicht op wie er wat doet met jouw bestanden. Wie nemen er stiekem een kijkje? Of gaat aan de haal met jouw data? Jij weet het in ieder geval niet. En de Nederlandse wet kan niks voor je betekenen mocht het fout gaan.

Dat is niet alleen onhandig voor jou. Omdat je niet weet wat er precies gebeurt met je data. Maar je weet ook niet zeker of de opslag aan de Nederlandse privacyregels voldoet. Amerikaanse bedrijven hebben een hele andere privacywetgeving. En laat Google Drive nou Amerikaans zijn. De vraag is of je dit allemaal wel wil. Het voelt natuurlijk niet prettig om niet te weten wat er gebeurt met jouw patiëntendossiers of gegevens voor een rechtszaak.

Big brother is watching

In dit geval Google Drive. Jij hebt niemand toegang gegeven tot je documenten. Dus kan jij er vanuit gaan dat niemand ze leest. Nou, niet helemaal. Jij hebt geen tijd om de privacy policy te lezen. Je hebt het al druk genoeg. Maar had je dit wel gedaan, dan wist je dat Google al je documenten leest. Voornamelijk om reclames op je af te stemmen. Of om deze informatie door te verkopen aan andere partijen.

“When you upload, submit, store, send or receive content to or through our Services, you give Google (and those we work with) a worldwide license to use, host, store, reproduce, modify, create derivative works (such as those resulting from translations, adaptations or other changes we make so that your content works better with our Services), communicate, publish, publicly perform, publicly display and distribute such content.”
-Terms of service Google

Staat jouw Google Drive vol met documenten van een klant die kamerplanten verkoopt. Kijk dan niet raar op als de Calathea of Ficus ineens in je advertenties verschijnen.

Het is niet zo dat er een mannetje bij Google al jouw bestanden zit door te nemen. Een automatisch systeem scant je documenten. Om te kijken of je je wel aan de regels houdt. En om interessante data te verzamelen. Jij bent nog steeds de baas over je bestanden. Google kan er alleen mee doen wat ie wil.

AVG en de cloud

Uren heb jij besteed om te voldoen aan de AVG regels. Dat is ook geen klein klusje voor een MKB of ZZP’er. Je bestanden staan wel nog steeds opgeslagen in Google Drive. Bij hen gelden onze AVG regels helemaal niet. Als Amerikaans bedrijf hebben zij hun eigen privacywetgeving. Is al die inspanning voor niks geweest.

Gebruik je het Nederlandse Xtendis Online, dan weet je zeker dat je helemaal voldoet aan de AVG-wet. Deze opslag houdt zich namelijk keurig aan de regels. Documenten versleutelen. Toegang geven aan een beperkt aantal personen. En het grootste obstakel van AVG tackle jij zonder moeite. In Xtendis Online geef jij aan hoe lang iets bewaard moet worden. En wanneer het mag worden vernietigd. Allemaal op de AVG manier. Scheelt jou een hele hoop werk.

In de wolken met jouw cloud

We zijn het met elkaar eens dat Google Drive misschien niet zo geweldig is als we dachten. Opslag in een vreemd land. Google die alles meeleest. Dat zit je niet helemaal lekker. Gelukkig is daar geen sprake van als je alles in de cloud zet met Xtendis Online.

De overheid die een kijkje neemt in jouw bestanden. In Nederland kan dat niet zomaar. In Amerika daarentegen wel. Door The Patriot Act kan de Amerikaanse overheid Google verplichten toestemming te geven om in jouw bestanden te snuffelen. Alleen maar omdat Google een Amerikaans bedrijf is.

De opslag staat gewoon in Nederland. Waar onze regels en wetten gelden. Zodat je weet dat niet ineens Jan en alleman mee kan kijken. Dat betekent ook dat de AVG geen probleem is voor je opslag. Die Nederlandse regel in je bedrijf invoeren wordt peanuts.

Jouw kleine bedrijf heeft grote bescherming nodig. Overtuigd na het lezen van dit artikel? We geven je graag persoonlijk advies. Zelf de controle houden, wij vertellen je hoe.

CONTACT

Snel delen

Twitter
LinkedIn
WhatsApp

We zien dat je gebruik maakt van Internet Explorer

Deze browser is verouderd en wordt daarom niet meer ondersteund door de OneXillium website.

Voor de beste ervaring en veiligheid raden we aan gebruik te maken van een moderne browser, zoals: Safari, Mozilla Firefox of Google Chrome